home-page
Deel op facebook
home-page
Deel op facebook

Historiek

In 2013 kocht stad Landen het voormalige militaire domein EMI-22 als investering voor de toekomst. Een weldoordachte aankoop die plaats en ruimte voor de Landenaar garandeert voor nu en voor de volgende generaties. Een aantal loodsen zijn reeds in gebruik als bijvoorbeeld opslagplaats voor onze reuzen, onze technische dienst stockeert er tijdelijk materiaal en loods E wordt gebruikt als tijdelijke locatie voor binnensport en festiviteiten.

De Landense jongeren zijn al even vragende partij naar een plek waar ze mekaar kunnen ontmoeten, zich amuseren en vooral jong kunnen zijn. Deze plek moet op maat van de jongeren zijn. De stad Landen wil dat deze plek voor en zeker ook door de jongeren gedragen wordt en daarom gingen we samen met hen aan de slag.

De jeugdraad werd actief betrokken, verschillende toekomstige partners bevraagd en er ging ter plekke een ‘open jeugdraad’ door waarop alle geïnteresseerde Landenaren hun zegje konden doen.

Wist je trouwens dat je al de verslagen van onze Landense jeugdraad op de website www.landen.be terug kan vinden? Ga dan naar www.landen.be/AgendaPlusNotulen/overzicht/2683/jeugdraad

Omdat het stadsbestuur er rotsvast van overtuigd is dat we het project SAMEN met de jongeren moeten realiseren werd er een jonge Landense architect aangesproken om samen met de stadsdiensten de plannen te tekenen. Wie weet er tenslotte beter wat de jongeren willen? Juist, de jongeren zelf. 

Op basis van de (soms wilde) ideeën ging de jonge, vrijwillige architect aan de slag. Diverse versies werden getekend om tot een afgewerkt plan te komen.Deel op facebook